Het Plan

<< terug naar nieuwsoverzicht

"Fokke & Sukke kunnen het niet alleen"

Fokke en Sukke

De tentoonstelling 'Fokke & Sukke kunnen het niet alleen', die zowel in het Persmuseum in Amsterdam als in De Beyerd te Breda te bezichtigen was in 2003 en 2004 waren een groot succes.

Omdat we het zonde vonden dat er niets meer met die teksten gebeurt hebben we nu, bij het 15-jarig bestaan van Fokke & Sukke daadwerkelijk ons plan uitgevoerd om er een boekje van te maken. De teksten zijn aangevuld met nieuwe teksten van andere schrijvers. Naast veel wetenschappers, hebben ook cabaretiers, schrijvers en journalisten enthousiast gereageerd.

Het is een feestelijk boekje geworden waar wij heel erg trots op zijn. Het geeft een mooi tijdsbeeld van Nederland in de afgelopen vijftien jaar. Het boekje zal 160 pagina's tellen en 12,50  kosten in de winkel.

De hopelijk hoge opbrengsten van de uitgave zullen ten goede komen van de Stichting Ile de Mar Sénégal, die zich ten doel heeft gesteld een school te bouwen op een eiland voor de kust van Senegal (www.zegaaneenschoolbouwen.nl).

Het eerste exemplaar van het boek "Fokke & Sukke kunnen het niet alleen", zal gepresenteerd worden tijdens de opening van de gelijknamige expositie in het Exposorium van de Vrije Universiteit in Amsterdam, op 20 maart, 16.30 uur.

Vriendelijke groet,
Namens Reid, Geleijnse & Van Tol,
Jean-Marc van Tol

<< terug naar nieuwsoverzicht