Het Plan

<< terug naar nieuwsoverzicht

Veiling en film bij de Wageningse Soroptimisten
April 2009

De Soroptimisten Wageningen hadden Stichting Ile de Mar uitgekozen als “ goed doel” waar de opbrengst van hun 2 jaarlijkse veiling naar toe zou gaan. Na een professionele reclamecampagne onder leden en de overige geïnteresseerden was het zondag 29 maart dan zover.

In het Heerenstraattheater draaiden 2 interessante films over Afrika en ook de populaire film Slumdog Millionaire en voor de kinderen was een eigen actueel filmprogramma samengesteld. Broodjes, zelfgebakken taarten en sapjes voor tussendoor en s’middags het klapstuk: de veiling zelf, aan de overkant van de straat in cafe Loburg. De kinderen vermaakten zich in de filmzalen en het publiek was kooplustig. Iedereen wilde wel een veilingnummer. De organisatoren hadden 56 mooie kavels bij elkaar gesprokkeld en naast het feit dat de fysieke waar op tafels was uitgestald, kreeg iedereen ook nog een duidelijke omschrijving van de verschillende aangeboden diensten. Het aanbod varieerde van schilderijen, curiosa, verblijf voor 6 personen in een boerderij in de Bourgogne tot wijnproeverij aan huis en vele zeer originele diensten, zoals een professioneel interieuradvies, een “goed gevoel gesprek”  masage, maar ook een huisconcert door (Soroptimist) zangeres Iris de Koomen Als er veel animo was voor bepaalde diensten die werden aangeboden, verkochten de veilingmeesters het kavel soms 5 keer. Dat liep lekker op. De dames Marjet van Veelen en Dianne Lugard voerden het publiek als volleerde veiling entertainers met schwung en door de kavels heen. Hun humor was meeslepend en ze waren niet te stuiten. Wat een energie op de planken en wat een resultaat!!!
Al met al heeft de filmdag en de veiling een enorm hoog bedrag ( er komt nog steeds geld binnen) voor Stichting Ile de Mar opgeleverd en daarmee is het mogelijk de 2e fase van de bouw meteen in april te starten. Een enorme prestatie.

www.soroptimist.nl/wageningen

Tijdens deze feestelijke dag van de Soroptimisten verkocht de 9 jarige Jet van Roekel haar gedichtenbundel ” Hoeveel ik van je hou”. Ontroerende, leuke  en lieve gedichten, zorgvuldig vorm gegeven met mooie plaatjes. Jet zit op de G.J. van den Brink school en haar initiatief bracht 100 euro op voor de school in Senegal. Wat een verrassing en een origineel idee van Jet om zo op de locatie van de soroptimisten haar eigen project binnen te smokkelen. Bravo!!!

Foto's:
 

<< terug naar nieuwsoverzicht