Het Plan

School in Senegal - deel 2
Reisverslag Mique Eggermont
<< terug naar nieuwsoverzicht

Het weerzien met onze vrienden op MarLodj is hartverwarmend. Ze wisten dat we kwamen maar nooit precies hoe laat, dus waren ze al op zaterdagavond naar ons op zoek geweest aan de overkant van de rivier. We hebben elkaar toch gemist, maar op zondagochtend waren we al snel gevonden en was het feest. Onze blanke familie in Dakar zou die ochtend ook aankomen met de 110 kg spullen voor de schooltjes en al het speelgoed voor de peuters. Ze hadden zelf bij vrienden ook nog speelgoed verzameld in Dakar.

We waren via Brussel gevlogen waar je per persoon 45 kg bagage ex handbagage mee mag nemen en ons overgewicht mocht gratis mee toen ze al de schoolspullen en diertjes zagen. We waren van het vliegveld opgehaald en nu brachten zij deze lading mee met de auto. Met de MIK de piroque van onze Senegalese vrienden alles opgehaald en vanaf de rivier met paard en wagen bij de chef van het dorp gebracht.

Die had weinig tijd want moest weer naar zijn koeien, maar we hadden nu onze handen vrij om samen een tochtje met de boot door de mangrove delta te maken. Met een van de directeuren, hadden we afgesproken dat we de andere dag de spullen weer zouden verdelen, want er waren niet alleen 2 lagere scholen maar ook 2 peuter klasjes.

<< terug naar nieuwsoverzicht